Uforpligtende tilbud på
facadeisolering

Attraktiv bolig

Det fantastiske ved facadeisolering, er at man kommer til at spare penge hvert år på varmeregningen. Energimærket bliver bedre og boligen bliver mere attraktiv.

En god investering

Der er fordele ved alle former for facaderenoveringer. Ved facadeisolering kan håndværkerfradraget benyttes, ved fugning er der minimal vedligeholdelse, og netpuds giver facaden styrke

Den bedste løsning

Gennem tiden har vi udført rigtig mange facaderenoveringer i København og på resten af Sjælland. Det gør at vi har fået meget erfaring, til at kunne løse din opgave til perfektion.

Facadeisolering pris - hvad koster det

Når jeg skal give facadeisolering priser, tager jeg altid ud til kunden for at danne mig et overblik over opgavens omfang. Facadeisolering pris pr. m2 er typisk 1.000 – 1.500 kr. Det er ikke muligt at give et mere præcist bud end dette, før man kender alle detaljerne omkring projektet.

Når der skal gives pris på facadeisolering, er der rigtig mange ting, der kan påvirke prisen. En af de mest væsentlige faktorer, er hvilken isoleringstykkelse du ønsker. De fleste vælger 100 mm isoleringsbatts, men der findes også 50, 150, 200 og 250 mm. Det har også meget at sige om det er et 1 plans hus, eller om der er flere etager. Ved almindelige parcelhuse, kan man klare sig med et lille stillads, men ved større ejendomme, kan det være nødvendigt at anvende et stilladsfirma. Det vil naturligvis også have en effekt på din facadeisolering pris.

Når vi skal give en pris på facadeisolering, ligger vi også vægt på hvordan facadens nuværende tilstand er. Hvis der er maling eller facaden er medtaget, ved fx sætningsskader, ødelagte mursten eller puds, er man nødt til at styrke facaden, og slibe malingen af først.

Priseksempler på facadeisolering

Facadeisolering af hus

Facadeisolering i Køge

Facadeisolering af 165 m2 i 100 mm. isoleringstykkelse.

Pris inkl. moms 286.875 kr.

Facadeisolering i Albertslund

Facadeisolering af 1,5 planshus i 50 mm. isoleringstykkelse. 172 m2.

Pris inkl moms 268.500 kr.

Facadeisolering pris

Facadeisolering i Ballerup

Facadeisolering af 202 m2 facade i 100 mm. isoleringstykkelse 

Pris inkl moms 350.750 kr.

Facadeisolering - et valg du sent vil fortryde

Specielt ved ældre bygninger, betyder det meget at få udført facadeisolering. Før i tiden, var der ikke de samme høje krav til isolering i nybyggerier, som der er i dag.  Det vil sige at man ved en udvendig isolering af boligen, har mulighed for at spare tusindevis af kroner, hvert år på varmeregningen.

Man ser i stigende grad at 70’er huse bliver facadeisoleret, da det giver et bedre energimærke og et mere komfortabelt hjem. Metoden bruges også på nyere bygninger med dårligt isolerede ydervægge opmuret i mursten, beton eller gasbeton.

Det er også det eneste form for facaderenovering hvor du kan udnytte dit håndværkerfradag, som er på 12.500 kroner pr person i 2020. Hvis du oplever problemer med fugt i facaden, kan det tit og ofte afhjælpes ved at vælge facadeisolering. Da man også får en helt ny facade, slår man mange fluer med et smæk.

Det er også muligt at lave forskellige udsmykninger i facadeisoleringen, hvis man vil bibeholde kvaderpuds,  gesimsen eller andre udsmykninger. Dog skal du regne med at det vil have en betydelig effekt på prisen, da det vil kræve nogle ekstra mandetimer.

Hvilken isoleringstykkelse skal man vælge

Hvilken tykkelse facadeisolering du skal vælge, kommer an på den enkelte opgave. Hvor stort er dit budget, og hvad er dine behov? Kvadratmeterprisen på 200 mm. er ca 250 kr. dyrere end 100 mm, men til gengæld vil du også  spare mere på varmeregningen. Det har også noget at sige hvordan bygningen er opbygget. Hvis der ikke er et stort udhæng på boligen, kan det besværlige gøre de helt store isoleringstykkelser, såsom 200 mm. og 250 mm. Grunden til dette, er at udhænget ikke vil rage så langt fra facaden, som før. Det kan godt give nogle udfordringer både arkitektonisk og konstruktivt. De fleste af vores kunder vælger isoleringstykkelserne 100 mm. og 200 mm.

En udvendig isolering af facaden svarer til at give huset en varm frakke på, der gør at kulden bliver holdt ude, samtidig med at varmen bliver holdt inde. Det er den mest effektive måde at efterisolere husets ydervægge på. I modsætning til en indvendig isolering, slipper du for at ofre den dyrebare plads indendørs, og så vil der ikke opstå kuldebroer mellem værelserne. Facadeisolering egner sig bedst til ældre huse med massive ydermure, eller huse hvor det ikke er muligt at få foretaget en hulmursisolering.

Andre services vi tilbyder

Netpudsning

Netpuds

Ved at at pudse et tyndt armeringsnet ind i det første lag puds, bliver facaden stærk og er klar til en vandskuring. Netpuds bliver primært anvendt på gasbeton huse, ældre huse, og på facadeisolering.

Ved at lime facadebatts uden på facaden, får du en betydelig besparelse på din varmeregning. Udover det, så er den eneste form for facaderenovering, hvor du kan benytte dit håndværkerfradrag.

Omfugning af murvæket er det form for facaderenovering, der kræver mindst vedligeholdelse. Derfor er det meget anvendt blandt boligforeninger, skoler, fredet bygninger mm.

Facadeisolering kan udføres ind- og udvendigt

Hvis du hellere vil have isoleret væggene indvendigt, vil der være penge at spare, men det er ikke den mest optimale løsning. Udover at man skal ofre en del af den indvendige beboelse, er den indvendige efterisolering over 25% mindre effektiv, og man vil desuden stå med kuldebroen mellem alle værelserne. Ved en udvendig isolering af facaden, kan man lukke af for så mange kuldebroer, som det er muligt at dække. Udover det, vil ydervæggene holdes tør og varm, og du giver facaden de bedst muligt forudsætninger for at undgå  fugtproblemer. Afhængig af hvilken isoleringstykkelse du vælger, er der også mulighed for at man få placeret vinduerne længere ude, hvis du ikke bryder dig om at de står så “dybt” i facaden.

Pudset facade

Facadeisolering med netpuds

Der findes flere forskellige udbydere af facadesystemer til facadeisolering, men princippet er det samme. Vi plejer at anvende Skalflex facadesystem, da de har nogle virkelige gode produkter, specielt til netpudsningen efterfølgende. Facadeisolering afslutteds altid med netpuds, for at give facaden den fornødne styrke, til at holde i mange år. Når facaden er blevet netpudset, skal det overfladebehandles ved vandskuring / filtsning, for at give den sidste finish.

Der er 3 forskellige strukturer at vælge imellem, indfarvet tyndpuds,  hæftemørtel eller færdigblandet silikone puds. Den indfarvede tyndpuds fås i 36 farver, hæftemørtel fås i grå og hvid, og silikone pudsen fås i over 150 forskellige farver. Skulle du få lyst til en helt anden farve, kan du vælge at få malet facaden efterfølgende.

Er facadeisolering et gør det selv projekt?

Hvis ikke du er murer eller har prøvet at udføre facadeisolering mange gange før, vil jeg klart fraråde, at du  kaster dig ud i det. For det første kan vi få materialerne til en noget billigere pris, end en almindelig forbruger kan. For det andet, så skal man være meget omhyggelig med udførelsen af den udvendige isolering, for at være sikker på at få et resultat, der virkelig er langtidsholdbart..