Uforpligtende tilbud på
Fugning af murværk

Attraktiv bolig

Det fantastiske ved omfugning af murværket, er at boligen kommer til at stråle, som var det et helt nyt hus. Det giver et godt førstehåndsindtryk og forlænger levetiden på facaden.

En god investering

Fugning af murværket er den form for facaderenovering, der kræver mindst vedligeholdelse. Det er også derfor at lejligheds komplekser i langt de fleste tilfælde bliver omfuget.

Den bedste løsning

Da vi har udført mere end 150 facaderenoveringer i København og Sjælland, kan vi nemt rådgive dig til hvilken løsning, der passer bedst til din bolig.

Hvad koster omfugning af huset

Når der skal gives en fast pris på fugning af murværk, vil man altid tage ud for at kigge på opgaven først, eller som minimum tager beslutningen udfra billeder. Der er mange ting der spille en rolle i forhold til prisen. Hvis de eksisterende fuger er stenhårde, kan opgaven hurtigt tage dobbelt så lang tid, i forhold til hvis fugerne er meget porøse.

Fugning af murværk pris pr. m2 vil typisk være et sted mellem 450 – 500 kr. ekskl. moms. Hvis du selv har mod på at stå for udkradsning af fugerne, vil det give et stort nedslag i prisen. Dog skal man være meget omhyggelig med at undgå at ramme murstenene også. Har huset nogle høje gavle, en 1. sal eller måske en skorsten, vil det ikke være tilstrækkeligt med et lille stillads, det er også noget der påvirker prisen.

Husets nuværende tilstand har også en betydning i forhold til prisen. Det er meget normalt, specielt ved ældre huse at det opstår sætningsskader. En sætningsskade er i de fleste tilfælde harmløse, vel og mærke hvis de bliver udbedret. Send din opgaven ind, så tager vi en uforpligtende snak omkring dine muligheder for at få en ny og stærk facade.

Priseksempler på omfugning af murværk

Omfugning af murværk pris

Omfugning i Hellerup

Opstilling af stillads og omfugning af hus på 133 m2 facade med 1 sal.

Pris inkl. moms 110.187 kr.

Omfugning af hus

Omfugning i Brøndby

Opstilling af stillads, udbedring af 3 sætningsskader, udskiftning af 8 mursten, og omfugning af 105 m2.

Pris inkl. moms 90.937 kr.

Fugning af murværk

Omfugning i Ishøj

Omfugning af parcelhus på 95 m2 facade.

Pris inkl moms 65.312 kr.

Omfugning af murværk kræver minimal vedligeholdelse

En af de største fordele ved omfugning af murværket, er at det er den form for facaderenovering, som kræver mindst vedligeholdelse. Det er ikke unormalt at fugerne i murværket holder i over 30 år.

Derfor skal du se det som en investering der giver utrolig god værdi til din bolig. Udover at det rent visuelt gør at huset ser syndt og velholdt ud, har fugerne i murværket også den store effekt, at det holder sammen på hele konstruktionen. Ved at få udført en omfugning af murværket giver du facaden den fornødne styrke til at kunne stå imod det danske vejr i mange flere år.

Facaden er sammen med taget et der danner den ydre skal på huset. Det er det første man lægger mærke til når man ankommer til boligen. Hvis facaden er slidt, ødelagt, misfarvet eller med hullede og skadede fuger, vil det betyde meget for helhedsindtrykket på huset. Udover det, så bedrager det også positivt til ejendomsvurderingen.

Fugerne i murværket har en vigtig rolle

Fugerne i murværket er med til at give facaden styrke, da det binder murstenene sammen. Udover det, så er det også med til at gøre facaden tæt, så der ikke kan trænge vand ind i væggene og derved skabe gøre isoleringen våd. Hvis først isoleringen bliver våd, vil det have utrolig svært ved at tørre igen, og så kan det omdannes til skimmelsvamp.

Sørg for at få repareret fugerne i murværket i tide, så større skader undgås. Desuden så er murværket og fugerne en del at den bærende konstruktion, der holder sammen på hele huset. Når man omfuger et hus, bruges der en mørtel til at fylde fugerne. Mørtel kan fås i flere forskellige farver, hvis man ønsker at give facaden et særligt præg.

Inden man kan udfylde fugerne i murværket skal man have lavet en udkradsning af de eksisterende fuger. Det gør man for at være sikker på at fugerne får det rigtige tykkelse. Fugerne i murværket skal minimum have en tykkelse på 12 mm. Et forvandet murværk sikrer optimal vedhæftning, og komprimerede fuger er en forudsætning for at facaden kommer til at holde i rigtig mange år.

Hvilken facaderenovering er bedst

Udkradsning af fugerne

En udkradsning af fuger i murværket, inden omfugningen er nødvendig for at se de langtidsholdbare resultat, som en omfugning af murværket normalt er. Der er set flere steder at de nye fuger skaller af, eller revner efterfølgende. Det er altså noget møg når der træ her vand ind i muren. Grunden til digerne falder fra nogle steder skyldes højst sandsynligt at der ikke er udført en udkradsning af de gamle fuger, inden man fyldte ny mørtel i.

Udkradsning af fuglene i murværket er det der har størst betydning for din prisen på projektet. Hvis de eksisterende fuger er rigtig hårde kan det gøre at arbejdet kommer til at drage mangle flere timer, fremfor hvis det er porøse fuger der skal udkradses.

Udkradsning af fuger udføres ved brug af en lille vinkelsliber. Man skal være meget påpasselig for at undgå at køre ind i murstene med fræsehovedet. Det giver nogle grimme mærker, og hvis det bliver for slemt kan der blive nødvendigt at udskifte mursten.

Udkradsning af fuger

Sådan ved du at murværket skal omfuges

Fuger i murværket er det eneste der skal vedligeholdes når de er ved at blive porøse. Det er nemt at se hvornår facaden trænger til at blive omfuget. Tag en skruetrækker eller andet metal, og skrap på fugen. Hvis det smuldrer eller du kan pille fliger af, er det tid til en omfugning af murværket. 

Fugerne kan også blive angrebet af murbier, og de er næsten ikke til at slippe af med igen. De får bedst mulige arbejdsforhold hvis din facade har slidte og porøse fuger. Når du har fået udskiftet fuger i murværket, går der rigtig lang tid før facaden skal omfuges igen. Du kan godt regne med at en omfugning holder i mindst 30 – 40 år.

Andre services vi tilbyder

Vandskuring giver et utrolig flotte udtryk som mange efterspørger. Ved at trække et tyndt lag puds på facaden, kan man få det gamle hus til at stråle igen.

Ved at lime facadebatts uden på facaden, får du en betydelig besparelse på din varmeregning. Udover det, så er den eneste form for facaderenovering, hvor du kan benytte dit håndværkerfradrag.

Omfugning af murvæket er det form for facaderenovering, der kræver mindst vedligeholdelse. Derfor er det meget anvendt blandt boligforeninger, skoler, fredet bygninger mm.

Hvilke slags fuger kan man vælge

Der er flere forskellige slags fuger man kan vælge ved omfugning af murværk. De billigste og mest almindelige fuger i murværket, er skrabefuge og trykket fuge. Brændte fuger og tilbagelagte fuger koster ekstra, da det tager længere til at lave.

Skrabefugen

Skrabefugen er en fuge der går lige med murstenene. Det er den mest anvendte fuge på ældre bygninger, lejlighedskomplekser, skoler mm. Det hedder en skrabefugen, fordi man skraber det overskydende af med fugeskeen, for at kører det sammen med en postsæk efterfølgende.

Trykket fuge

Den trykkede fuge er det mest anvendte på nybyggerier. Fuger går ud til murstenene, men på midten er den afrundet. Her benyttes en trykkugle til komprimere fugen.

Tilbagelagt fuge

Den tilbagelagte fuger er ca 2 mm inde bag murstenens forkant. Ulempen ved denne fuge kan være at er nogle steder kan samle sig vand, og det vil man helst undgå.

Brændte fuger

Den brændte fuger er så småt ved at udgå. Den tager rigtig lang tid at lave, uanset hvor erfaren man er. Det er mest på ældre og fredet bygninger at man ser den brændte fuge. Det er utrolig sjældent, for ikke at sige aldrig, at man laver den ude hos Hr og Fru Jensen.