Uforpligtende tilbud på
pudsning af vægge

Attraktiv bolig

Ved at få pudset huset, giver du facaden noget styrke, der gør at det bedre kan holde til vind og vejr.

En god investering

Et smide penge efter en nypudset facade er en rigtig god investering, der giver udtryk af et velholdt hus.

Den bedste løsning

Vi har udført over 150 facaderenoveringer i København og på resten af Sjælland. Det gør at vi kan løse enhver opgave til perfektion.

Hvad koster pudsning af vægge pr. m2

Det er helt umuligt at give en retvisende, fast pris på pudsning af vægge, uden først at have set de vægge, der skal pudses. Prisen pr. m2 afhænger naturligvis af, hvor kompliceret opgaven er.

 

 • Hvilken type facade skal der pudses på
 • Skal der foretages reparationer på den eksisterende facade
 • Er væggene lige eller skal der foretages opretning
 • Er det store flader eller små rum

 

Det betyder at indvendig pudsning af et lille badeværelse med få m2 på 3 sal i København vil være dyrere pr m2, end udvendig pudsning af et helt parcelhus i et plan. En dækkende puds på et murstenshus vil også være  meget dyrere pr. m2 end en ny puds på allerede pudsede vægge.

Jo flere skader, der skal udbedres, jo dyrere bliver opgaven og omvendt, jo mere forberedt og klar din nuværende facade er, jo billigere bliver din pris. 

 

Som tommelfingerregel ligger prisen på pudsning af vægge typisk i omegnen af 375 – 500 kr pr. m2. Her skal du være opmærksom på, at jo mere at det indledende arbejde, du selv kan stå for, jo billigere bliver din endelige pris. Hvis din nuværende facade er helt klar til at blive pudset, fordi du selv har stået for afrensning, rengøring og gennemgang af af facaden for løse fuger, afskalninger eller andet løst materiale, vil det afspejle sig i prisen.

Priseksempler på pudsning af hus

Pudsning af hus

Pudsning af hus i Hvidovre

Opstilling af stillads, reparation af 22 sætningsrevner og pudsning af hus på 174 m2. Huset er udsmykket med gesims og i 2 plan.

Pris inkl. moms 88.125 kr.

Pudsning af hus

Pudsning af hus i Taastrup

Opstilling af stillads, udskiftning af 2 skifer sålbænke, reparation af 6 sætningsrevner og pudsning af hus på 129 m2. Pudsning af sokkel. 

Pris inkl. moms 75.875 kr.

Pudset facade

Pudsning af hus i Smørum

Nedslibning af facade, rep af 3 sætningsrevner, og pudsning af hus på 88 m2

Pris inkl. moms 44.000 kr.

Hvordan pudser man en væg

Man kan benytte flere fremgangsmåder, når man skal pudse vægge. Det kommer helt og holdent an på, hvilke vægge der skal pudses og deres underlag. Som udgangspunkt skal ethvert underlag være rent, fast og solidt, uden løse belægninger. 

Når du skal pudse en væg, er det vigtigt at underlaget er let sugende, altså at det er fugtigt. Det kan du gøre ved at bruge en våd kalkkost eller, hvis det er den udendørs facade, med en vandslange. Alt efter hvilket underlag der skal pudses, kan det være nødvendigt at pudse flere gange, for at opnå det ønskede resultat, specielt hvis underlaget er en muret væg. Nogle vil gerne have, at man kan se konturerne af stenene bag pudset, men andre ønsker en helt glat facade. 

 

Dækkende puds

Ved den traditionelle pudsede facade skal man først påføre det, der i fagsporg kaldes et udkast, der gør at næste lag hæfter bedre. Herefter påfører du grovpuds i et dækkende lag. Du kan afslutte med en finpuds for at opnå den helt glatte og ensartede facade. 

 

Tyndpuds

Ved den facaden hvor murstenene stadig anes i mere eller mindre grad, sker der ikke laves et udkast. Denne type pudsning kaldes tyndpuds. Her påfører du en tyndere puds, som du efterfølgende filtser eller vandskurer. Der findes en del forskellige former for det, som vi i dag generelt kalder for vandskuring. Det handler primært om, hvilken teknik og materiale man bruger til at vandskure med og hvilken effekt man ønsker på sin facade.  Du har måske læst eller hørt  om sækkeskuring og berapning, som er nogle af de alternative teknikker, der kan anvendes. Her benytter man henholdsvis lærreds- eller jutesække eller hvidtekost, for at opnå den ønskede struktur.   

Du kan tyndpudse på alle underlag af beton, gasbeton, mursten og puds, og grovpudse på de underlag, der kræver forstærkning i form at netpuds eller hvor underlaget skal dækkes helt. Dog skal du være opmærksom på, at tyndpuds ikke egner sig til alle typer af mursten og behandlede underlag, da hæfteevnen varierer fra type til type. Du skal også være opmærksom på, at pudsning af vægge, om det er indendørs eller udendørs, sviner. Derfor kræver arbejdet en god afdækning, specielt hvis der arbejdes indendørs, så du ikke behøver at skal ud og investere i ny gulvbelægning efterfølgende,. 

Det skal du bruge

 • Kalkkost
 • Vandslange
 • Murerspande
 • Stålbræt
 • Murerske
 • Pudsebræt
 • Mørtel
 • Afdækningsmateriale

Andre services vi tilbyder

Ved at få pudset facaden op igen, får man fornemmelsen af et helt nyt hus. Det giver et helt andet førstehåndsindtryk af boligen

Ved at lime facadebatts uden på facaden, får du en betydelig besparelse på din varmeregning. Udover det, så er den eneste form for facaderenovering, hvor du kan benytte dit håndværkerfradrag.

Omfugning af murvæket er det form for facaderenovering, der kræver mindst vedligeholdelse. Derfor er det meget anvendt blandt boligforeninger, skoler, fredet bygninger mm.

Pudsning af vægge

De pudsede vægge bliver en mere og mere anvendt form for facaderenovering. Den pudsede facade kan enten stå helt skarpt og glat eller med konturer fra den underliggende facade. Alt efter din oprindelige facade og form og stil på din bolig, kan begge facader være utroligt flotte. Den pudsede facade giver et flot og stilrent ydre til din bolig, hvilket helt sikkert vil bidrage til mere værdi, både for dig i hverdagen, men også på papiret, hvis du en dag ønsker at sælge dit hus.

Pudsning af boligens indvendige vægge er også noget der har stor værdi for den moderne og nordiske stil, som vi danskere er rigtig glade for. Det tilfører din bolig et organisk og råt look, der kan blødes op med møbler og tekstiler i dit ønskede farvevalg. De pudsede vægge ses også rundt omkring i forretningsverdenen, både i butikker og på kontorer, hvor den giver flot effekt og et visuelt look, hvor øjet kan finde hvile. 

 

Pudsede indvendige vægge

Det rå og naturlige look, som de pudsede vægge giver, er med til at forstærke tidens trend, hvor rene linjer og nordisk enkelthed kommer helt til sin ret. Du kan vælge en enkelt pudset væg i stuen eller hele badeværelset, alt efter din stil og dine ønsker. Ofte ønsker man vægge i naturlige, organiske farver, som gråtoner eller pudsen kan tilsættes farvepigmenter, der giver flotte, changerende resultater.  Du skal være klar på, at hvis du selv går igang med projekt pudsede vægge i din bolig, skal du sørge for omhyggelig afdækning af dine gulve, da det sviner en del. Du skal også være opmærksom på, at få afrenset eventuel maling, tapet, hessian eller anden form for vægbeklædning, inden du går i gang med pudsningen.

Har du en kælder til dit hus, som måske trænger til en opfriskning, kan pudsning af væg i kælder være med til at give både styrke og et meget pænere og jævnere udseende til væggene i din kælder. Oftest laver man det, der hedder en grovpuds på kældervægge, da det er en del billigere og den grove puds er helt fin, hvis du bruger din kælder til opbevaring, værksted eller andet, hvor du ikke kommer i nærkontakt med væggene. Du vil kunne male på de pudsede vægge, men du skal give dem tid til at tørre ordentligt. 

 

Pudsede udvendige vægge

Facadepuds er en utrolig populær facaderenovering af ældre eller beskadigede facader, enten med eller uden net. Om du vælger pudsning af vægge udendørs på grund af æstetiske årsager eller en gammel og beskadiget facade, er helt underordnet. Dog skal du være opmærksom på, at jo større forarbejde du har gjort på den nuværende facade, des bedre og mere holdbart resultat får du. Pudsning af vægge udendørs er et projekt, som du ikke umiddelbart selv bør give dig i kast med, da det kræver erfaring og håndelag, at opnå et flot, jævnt og holdbart resultat. Her vil det være en rigtig god ide at finde et murerfirma, der kan stå for opgaven. 

Du skal være opmærksom på, om du har revner i din nuværende facade. Store revner, mange revner og lavtsiddende revner kan være tegn på, at dit hus har det, der kaldes sætningsrevner. Er revnerne nye, kan det betyde at dit hus stadig flytter lidt på sig, på grund af undergrunden. Er det tilfældet, skal de udbedres med tinderstål, før man kan gå i gang med at pudse din facade. Hvis dette ikke bliver gjort, vil revnerne hurtigt slå igennem pudset, så de bliver synlige. Revner i facaden vil, hvis ikke de bliver udbedret, være adgangsvejen for fugt i din hulmur og i dit fundament. På nogle facader ses fugt mere tydeligt end på andre, derfor kan du risikere, at du først opdager en fugtskade, når den slår igennem til dine indervægge, med risiko for skimmel og råd til følge. 

 

Professionel hjælp til pudsning af hus

Et pudset facade er ikke et projekt man selv bør gå i gang med, med mindre man har noget erfaring på området. Det er en opgave, der kræver at man vælger den rette type puds, at man kender hæfteevnen på den nuværende facade og at man hverken er for hurtig eller for langsom, til at lægge næste lag eller gå i gang med vandskuringen. Den påførte puds må hverken være for våd eller for tør, og det kan være rigtig vanskeligt at ramme det korrekte tidsinterval, for det har faktisk også noget at sige, hvilken temperatur og luftfugtighed, der er på dagen. 

Når du vælger dit murerfirma, er det vigtigt, at du beskriver din opgave i detaljer. Det er lige så vigtigt at murerfirmaet, som en del af deres service, kommer forbi og kigger på din nuværende facade, før de giver dig et tilbud. Ellers vil du modtage et tilbud, på en opgave, som kun er beskrevet og ikke set. Det ender sjældent godt og oftest med en dyrere slutpris eller et dårligere resultat. Når du skal finde penge til en pudsning af vægge, om det er indendørs, udendørs eller begge dele, er det helt essentielt, at du kan stole på, at det tilbud du modtager, er objektivt og givet på et ordentligt grundlag.  

 

Vedligeholdelse af de pudsede vægge

Du skal vide, at de pudsede vægge kræver en smule mere af din opmærksomhed i forhold til vedligeholdelse end for eksempel de murede vægge. Derfor kan det være langt den bedste og på sigt den billigste løsning, at få et murerfirma, med erfaring på området, til at klare opgaven. Så er du nemlig sikker på, at arbejdet udføres af professionelle fagfolk, der har styr på både de rette materialer og det ønskede resultat. Det betyder også, at det vil forlænge levetiden på en pudset facade. Vælg et firma, der vil give dig et gratis og uforbindende tilbud på opgaven og hvor du føler at både kemi og service er i top. Du skal aldrig være bange for at stille spørgsmål til os, den gode dialog og forståelsen for dine ønsker er med til, at dit slutresultat bliver som forventet. 

Der er tiltag som du selv kan tage i forhold til at bevare de pudsede vægge flottest i længst tid. Fjern for eksempel grene fra eventuelle træer, som rører facaden. Sørg for at eventuel beplantning ved sokkel ikke er af en sådan art, at det kan slå rødder op af facaden. En god ide vil være at have din beplantning op af facaden stående i store krukker og at du med jævne mellemrum beskærer. 

Skal der laves reparation af pudset vægge, kan det gøres nemmest og billigst, ved at tage smårevner og afskalninger i opløbet og måske tage nogle forebyggende valg, der netop beskytter din nye, moderne facade. En pudset facade tåler ikke stød og slag på samme måde, som en muret facade. Har du en spirende fodboldspiller i familien, der gerne træner i haven, kan du stille beplantning der, hvor muren er mest udsat for en fodbold i høj fart. Eller hvis familiens cykler har haft deres faste parkering op af husmuren, kan du investere i et cykelstativ, så det er let at parkere cyklen et nyt sted. 

Hvis du løbende vedligeholder og tjekker din nye facade, vil det være meget nemmere og billigere at opfriske pudset og farven, når tiden er inde til det. Det kræver reelt bare, at facaden vandes og så er den klar til at pudse op. Din pudsede facade kræver måske lidt mere tilsyn, men til gengæld vil den hurtigt og relativt billigt kunne friskes op, når behovet melder sig.